Krausz Gábor
Vannak olyan ételek, amiket nem szabad a légkeverős sütőbe rakni. Az air fryer mégis hatalmas segítség, ha okosan használják.
Az air fryer hatalmas segítség lehet azok számára, akiknek nincs otthon sütője vagy akik kevesebb olajjal, egészségesebb módon szeretnének sütni. A forró levegővel sütő konyhai segédeszköz egyre nagyobb népszerűségnek örvend.
Többé nem kell serpenyőket és fazekakat elővenni, az alapanyagokat csak be kell dobni az air fryerbe, és készre kell őket sütni. A gép könnyen tisztítható és használat után a könnyen mozgatható. Nem kell, hogy a pulton foglalja a helyet, be lehet rakni a konyhaszekrénybe - írja a Lad Bible.
A gyorsaság és egyszerűség mellett mégis vannak olyan ételek, amelyeket a hagyományos módon kell elkészíteni, mert károsíthatja a gépet és az ételt is. Ha az ember nem akarja beindítani a füstérzékelőt vagy felgyújtani a konyháját, akkor érdemes megfogadni ezeket a tanácsokat.
Egy Reddit-felhasználó például késő esti snackként kolbászt szeretett volna sütni. Tíz perc múlva a füstérzékelő riasztott — az air fryer pedig használhatatlanná vált. Mint kiderült, korábban ritkán takarította ki a készüléket, így a lerakódott zsír végül tüzet okozott.
Dr. Richard Anderson (High Speed Training) szerint a legjobb módszer: